Haven

Een hogere efficiëntie en een betere service

De Haven-module van FastData heeft alles in zich wat een haven nodig heeft om efficiënt en servicegericht te kunnen werken. Van een passantenhaven voor tien bootjes tot een jachthaven met winterstalling en 1000 ligplaatsen, FastData voorziet in alle automatisering die het runnen van een haven mogelijk maakt.

Scheepsverplaatsingen
Wanneer schepen van water naar land en vice versa verplaats moeten worden en klanten willen hierbij aanwezig zijn wordt de organisatie nog complexer. Door een eenvoudige maar efficiënte tool geeft FastData de benodigde controle over de planning.

Passanten
Passanten hebben de gewoonte om voor het avondeten tegelijk binnen te lopen. Met FastData kunt u door vooraf ingestelde tariefberekening passanten snel een plaats toe wijzen. Geef lengte en breedte van het schip op en FastData plaatst de passant op de eerste vrije locatie, berekent het tarief en print de passantbon met routebegeleiding.  Op deze bon kunnen ook andere artikelen zoals douchemunten, elektra of brandstof worden aangeslagen.

Contant geld
Passanten zorgen voor een contant geldstroom. In FastData wordt deze stroom bewijsbaar geregistreerd en sluitend gemaakt.

Optimale bezetting
Bij stalling telt iedere vierkante meter. FastData berekent voor u of er voldoende ruimte in de loods of walplaats is en zal u adviseren waar nodig schepen te wisselen om zoveel mogelijk boten te kunnen plaatsen. Zo realiseert u een optimale bezettingsgraad en kunt u uw afspraken met uw klanten nakomen.

Werkzaamheden
Het gehele traject van winsterstallingsformulier tot het uitvoeren van werkzaamheden is geregeld in FastData. Zelfs afspraken en communicatie met de klant zijn georganiseerd om zo de beste service te kunnen bieden.

5 Voordelen:

  • Managen scheepsverplaatsingen
  • Passantenafhandeling
  • Tariefberekeningen
  • Contractenbeheer en facturatie
  • Belastingafdrachten

Nieuw in versie 6

Eén van de nieuwe functionaliteiten in de Havenafdeling is de grafische stallingsplanner. Dit biedt de mogelijkheid om ook visueel een optimale bezetting te realiseren en continueren.